Image

41è Trofeu Conde de Godó de Vela

ALTES EXPECTATIVES PELS ORC EN EL 41º TROFEU CONDE DE GODÓ-MERCHBANC

El Trofeu Conde de Godó-Merchbanc té un doble valor per la cada dia més en interessant classe ORC.
La convocatòria barcelonina que organitza el Real Club Nàutic de Barcelona serà el punt de partida perquè les unitats ORC mesurin forces, tant per alçar-se amb la Copa en la qual s'inscriuen els noms dels guanyadors del Trofeu Conde de Godó-Merchbanc, com per començar a mesurar forces cara al Campionat del Món de ORC 2015 –organitzat pel RCNB- que es disputarà a principis d'estiu de 2015.

El Trofeu Conde de Godó-Merchbanc serà per tant i també en aquesta ocasió una excel·lent oportunitat perquè les unitats ORC coneguin el camp de regates barceloní i els seus vents, “Mantenim la filosofia del Trofeu Conde de Godó-Merchbanc: una regata d'alt nivell esportiu que es va adaptant als temps, a més el Real Club Nàutic de Barcelona continua apostant per l'excel·lència esportiva”, declara Joaquín Barenys –Director del Trofeu Conde de Godó-Merchbanc-, “producte d'aquest fet és la designació com a seu d'un campionat del món ORC que des de dècades no se celebra a Espanya”.

PRESÈNCIA INTERNACIONAL I NACIONAL ENTRE ELS ORC

Amb gairebé 35 pre-inscrits al dia d'avui, l'organització espera que el nombre vagi en augment en els propers dies. “Esperem una gran participació”, declara Barenys, “en aquest Trofeu Conde de Godó-Merchbanc tornarem a difondre el nom de Barcelona per tot el món a través dels esdeveniments esportius d'alt nivell que organitza el RCNB”.

Diverses unitats internacionals ja han confirmat la seva assistència en aquesta 41º edició del Trofeu Conde de Godó-Merchbanc: “Three Sisters” provinent de la República Txeca, “Sigui Llanci” de França, “Alegre” d'Alemanya, “Kajsa” de Suïssa o “Anna” de Rússia, ja han formalitzat la seva pre-inscripció en aquest 41º Trofeu Conde de Godó-Merchbanc. A nivell nacional, la major part dels protagonistes de la passada edició del Godó de vela tornen a escena. És el cas del guanyador de ORC 1 “Rats on Fire” de Rafael Carbonell i el segon classificat “És Tes Unno” de Francisco Soldevila. “Vell Marí Airlan-Aermec” de Juan Cabrer Esborres-segon classificat en ORC2-, o “Fanytas” de Miquel Banús i “Sprinbok” de Jordi Delgado (primer i segon classificat en ORC 3) també tornen a la línia de sortida a per totes.

Entre altres favorits també cal destacar la presència de el “Fyord València Luxury” de Jose Luis Maldonado que ha començat la seva temporada de regates posant el llistó molt alt als seus rivals.

AMBICIÓS PROGRAMA

La classe ORC començarà les seves proves puntuables en el Trofeu Conde de Godó-Merchbanc dijous que ve 23 de maig a les 16.00 hores. Les instruccions de regata han programat un total de 7 proves –de les quals es permetrà el descarti de la pitjor puntuació parcial, una vegada s'hagin completat un mínim de 5 proves- que es disputaran fins al diumenge 25, amb la coronació del guanyador del 41º Trofeu Conde de Godó-Merchbanc.

FANYTAS, primers de la classe ORC3 del 40è Trofeu Conde de Godó de Vela

El 40 TROFEU CONDE DE GODO DE VELA JA TÉ GUANYADORS

El 40º Trofeu Conde de Godó ja té als seus guanyadors: QUÀNTUM RACING (TP52), EARLY BIRD (Soto 40), THIK/NOVASAIL (J-80), OPEN SEASON (Wally), XSPAIN (ORC 2), FANYTAS (ORC 3) i del RATS ON FIRE (ORC 1)

En la categoria ORC s'ha vist una impressionant exhibició de dues unitats: la del XP38 X-SPAIN que arma Javier Banderes i que compta amb Iñaki Castañer com a patró i Luis Doreste com a tàctic, i que han guanyat totes les proves disputades (5 de 5) de ORC2 i la del Dufour 34 FANYTAS de Miquél Banus que ha igualat en ORC3 la potent marca.

40è Trofeu Conde de Godó de Vela

BARCELONA JA VIU LA FESTA DE LA VELA DEL 40º TROFEU CONDE DE GODÓ

Tot preparat en el Real Club Nàutic de Barcelona per començar la 40º edició del Trofeu Conde de Godó de vela. Els primers protagonistes de tota l'acció són les classes professionals Wally, TP52 i Soto 40, que en la jornada del dimecres ja han realitzat el seu últim entrenament oficial.

LES MILLORS UNITATS DEL MÓN

Els TP52 tenen en aigües de Barcelona i en el Trofeu Conde de Godó la primera cita a Europa del seu circuit TP52 SuperSeries. El guanyador del 39º Trofeu Conde de Godó “Quàntum Racing” patronejat per Ed Baird i amb el barceloní Juan Vila i el mallorquí Jordi Calafat en les seves files les hi tindran a veure amb un altre dels grans favorits, el italo-argentí “Azurra” que patroneja Guillermo Parada i que explica com a tàctic a Basc Vascotto.

La lluita es planteja renyida fins i tot sense haver començat la competició, com ha quedat present en els entrenaments oficials de la jornada del dimecres, amb el “Gladiator” de Tom Wilson, “Interlodge” d'Austin Fragomen, el “Ran” de Nikklas Zennstrom i el recentment incorporat “Provença” de Nick Rogers plantant cara als dos grans favorits.

Els entrenaments de la sempre impressionant classe Wally han quedat poc lluïts en la jornada d'entrenament oficial, en la qual tan sols han participat dos dels quatre inscrits. El “Open Season” de Mike Atkinson i que compta amb el gran coneixedor d'aquest camp de regates Ross MacDonald té presència espanyola en les seves files: Marc Patiño i el mallorquí Pedro Mas, mentre que el seu únic rival en els entrenaments, el “ Galma” de l'espanyol Alberto Palatchi porta a bord a un nodrit grup d'espanyols. Entre ells destaquen els santanderinos Javier de la Plaça, Nacho Postigo i David Madrazo, els mallorquins Rodrigo Sanz i Ignasi Triay o els gallecs Lli Pérez o Pablo Iglesias.

La classe Soto 40 també ha tingut els seus últims entrenaments abans del Godó de Vela i presenta un llistat d'inscrits de primer nivell amb 5 embarcacions: “Bigamist” d'Alfonso Diumenges i amb Hugo Rocha com a tàctic,“Black Pearl” de Stefan Jentzsch, “Early Bird” de Christina Nagel i amb el tàctic gadità Juan Luis Paez , “Fyord” de Marc d'Antonio o el “Solete” de Jose Caldeira i que portarà al gallec Gonzalo Araujo com a patró.

“El Trofeu Conde de Godó gaudeix d'un estat de salut excel·lent, amb una internacionalització de la flota tant a nivell professional com amateur i que va creixent al llarg dels anys”, declara Joaquím Barenys, Director del 40 Trofeu Conde de Godó, “La classe ORC continua creixent i en aquesta edició comptem amb un 20% més d'inscrits; Aquest fet avala el desig d'homologació al sistema internacional dels armadors espanyols, que permet acudir i organitzar campionats internacionals”.

“Aquest fet al costat d'uns altres –com la presència aquí de la Fórmula 1 de la vela, els TP52, així com els grans mites de la vela internacional prenent part en aquest campionat-, és el millor reglo d'aniversari que podíem tenir en la 40º edició del Trofeu Conde de Godó.”

ATAPEÏT NUMERO DE PROVES I 3 CAMPS DE REGATES

El Comitè de Regates del 40º Trofeu Conde de Godó, que dirigeix Vicent Cespedes, ha presentat oficialment un programa de regates ambiciós, amb 8 proves programades per a les classes Wally, TP52, Soto 40 i J-80 i amb 7 per a la classe ORC i amb un màxim de 3 proves diàries per classe participant.

Davant l'impressionant nombre de pre-inscripcions (que superaven les 70 embarcacions) el Comitè de Regates del Trofeu Conde de Godó ha establert 3 diferents àrees de navegació.